JAS

Setkání složek České astronomické společnosti

Pobočka Vysočina České astronomické společnosti ve spolupráci s Jihlavskou astronomickou společností organizovala letošní tzv. velké setkání složek a kolektivních členů České astronomické společnosti.Setkání proběhlo v prostorách Vysoké školy polytechnické v Jihlavě dne 12. dubna 2014.

Číst dále >>

Lucie noci upije, dne nepřidá

…aneb malá exkurze do jedné pranostiky. Lucie noci upije Vysvětlení této pranostiky je vcelku prosté a souvisí s kalendářem a skutečnou délkou roku. Juliánská reforma kalendáře, kterou zavedl Julius Cesar v roce 46 př.n.l. přinesla rok o 365 dnech s tím, že každý 4. rok bude mít dnů 366. Říkáte

Číst dále >>
Fotogalerie

Přednáška o nanotechnologiích

Jihlavská astronomická společnost ve spolupráci s Muzeem Vysočiny Jihlava 29. 10. 2013 uspořádala přednášku Ing. Petra Dvořáka z brněnského VUT nazvanou Tam dole je stále více a více místa aneb nanotechnologie v praxi.

Číst dále >>
Fotogalerie

23. Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě

V pátek 18. a v sobotu 19. října 2013 se v Havlíčkově Brodě konal tradiční Podzimní knižní veletrh, kterého se opět účastnilo Nakladatelství a vydavatelství Aldebaran ve spolupráci s Českou astronomickou společností. Jihlavská astronomická společnost připravila doprovodný program v podobě astronomického pozorování po celou dobu konání veletrhu. Poděkování Při pátečním

Číst dále >>
Fotogalerie

Noc vědců 2013 v Jihlavě

Jihlavská astronomická společnost a Muzeum Vysočiny Jihlava i v roce 2013 uspořádali Noc vědců, která proběhla v pátek 27. září 2013. Reportáž Českého rozhlasu Region.   

Číst dále >>