Astronomický tábor 2017 skončil

Čtrnáctý ročník Astronomického tábora Jihlavské astronomické společnosti úspěšně skončil. Tábor probíhal na Hájence Černé lesy u Brtnice na Jihlavsku.

Astronomický tábor proběhl v termínu od 21. července do 1. srpna 2017. Našich šedesát táborových účastníků si vyzkoušelo pozorování oblohy s různými dalekohledy, někteří si postavili vlastní dalekohled, jiní si sestrojili vlastní fotoaparát z kartonu nebo pozorovali Slunce či se učili fotografovat přírodu i noční oblohu.

Na tábor za námi přijel přednášet například Mgr. Pavel Gabzdyl z brněnské hvězdárny nebo Ing. Tomáš Přibyl, který živě komentoval přímý přenos startu kosmické lodi Sojuz.

Děti se v rámci táborového výletu podívali na pražskou Štefánikovu hvězdárnu na Petříně a také do laserového centra ELI v Dolních Břežanech.

Naši vedoucí v tuto chvíli zpracovávají tisíce pořízených fotografií a připravují webovou fotogalerii. Už nyní ale na tábor můžete zavzpomínat prostřednictvím webového blogu, který po dobu tábora průběžně připravoval kolega David Němeček.

Táborový web: http://www.astronomickytabor.cz