Astronomický tábor 2021: Brána

Když jsme se dozvěděli, že se naše minulá táborová základna na Hájence Černé lesy u Brtnice na Jihlavsku pro svůj nevyhovující technický stav zavírá, mnozí měli pocit, že náš tábor už nikdy nebude takový, jako býval. Když jsme po dlouhém hledání nového tábořiště našli táborovou základnu u Borovan, mnozí měli strach, že stanový tábor s minimálním zázemím bude velký problém. Velice rychle se však ukázalo, že veškeré obavy byla zcela neoprávněné. Museli jsme se přizpůsobit. Museli jsme vyřešit mnoho technických, organizačních i logistických problémů, ale povedlo se. A stálo to za to! Bez jakékoliv nadsázky: letošní (již osmnáctý!) tábor byl nejspíš ten nejlepší, jaký kdy byl!

V Borovanech jsme toho zažili hodně. Slunce, déšť, bouře, smích, slzy, napětí, nadšení i únavu… Všichni jsme se naučili mnoho nového a mnozí si našli nové kamarády. Díky všem organizátorům i účastníkům jsme zažili skvělý kus prázdnin pod letní oblohou 🙂

Děkujeme všem rodičům za to, že nám svěřili tak skvělé táborníky, kteří si uměli tábor užít na maximum a odnést si nové znalosti. Stejně tak děkujeme všem vedoucím za perfektní organizaci. Budeme se těšit na shledání při dalším ročníku.

Více informací na www.astronomickytabor.cz.